Srijeda, 29 Maja

Od 18. marta otvaranje javnih poziva za sufinansiranje zapošljavanja i samozapošljavanja 2024

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Za Tuzlanski kanton izdvojeno je više od 8,4 miliona KM za zapošljavanje i više od 2,9 miliona KM za pokretanje samostalne djelatnosti.

Autor: N. Š. K.

Federalni zavod za zapošljavanje u ponedjeljak, 18. 3. 2024. godine, objavit će javni poziv za učešće u programu sufinansiranja zapošljavanja u 2024. godini. Poziv će biti otvoren na web portalu Federalnog zavoda www.fzzz.ba 18., 19. i 20.3., dok će mogućnost za apliciranje na javni poziv za samozapošljavanje biti otvorena 20., 21. i 22.3.2024. godine. Svi javni pozivi bit će objavljeni u terminu od 8 do 16 sati, za sve kantone, saopćeno je danas iz Službe za zapošljavanje Tuzlanskog kantona.

Programi su namijenjeni poslodavcima koji uredno izmiruju poreze i doprinose i nezaposlenim osobama koje se nalaze na evidenciji Službe za zapošljavanje, bez obzira na dob, pol i zanimanje, a sve u cilju zapošljavanja osjetljivih kategorija, podizanja motivacije nezaposlenih i sprečavanja dugoročne nezaposlenosti.

U ovu svrhu za ovu godinu, za Tuzlanski kanton, izdvojeno je više od 8,4 miliona KM za zapošljavanje i nešto više od 2,9 miliona KM za pokretanje samostalne djelatnosti. Zapošljavanja su uglavnom na period od 6 ili 12 mjeseci u zavisnosti od stručne spreme, a mjesečni iznos po osobi kretat će se između 600 i 750 KM u zavisnosti od programske mjere.

Poslodavci i nezaposlene osobe koje planiraju aplicirati na navedene Programe potrebno je da budu registrovani na web portalu Federalnog zavoda, a što je bilo obavezno da učine do 8. 3. 2024. godine o čemu su i bili ranije obaviješteni. Sve detaljnije informacije se nalaze na web stranici Zavoda www.fzzz.ba.

Kroz programe Federalnog zavoda, u prošloj godini, na području Tuzlanskog kantona zaposleno je preko 1.700 osoba, od čega je oko 300 samostalnih biznisa, saopćeno je iz SZZTK.

(Saopćenje SZZTK)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.