Nedjelja, 21 Aprila

Novi zbor građana Tuzle: Kada će sjeverni dijelovi grada dobiti vodu?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Sjeverni dijelovi područja Grada Tuzla i dalje nemaju gradsku vodu. Stanovnici naselja Dokanj, Hidani, Crno Blato i Svojtina ovisni su o snabdijevanju vodom iz bunara i improviziranih lokalnih vodovoda.

Mještani su posebno ugroženi u ljetnom periodu. Posljednjih nekoliko godina zbog klimatske krize bunari i izvori iz kojih su se ova naselja snabdijevala presušuju. Sušni periodi ne samo da ometaju svakodnevne aktivnosti mještana već predstavljaju i veliki problem za sve mještane koji se bave poljoprivredom.

Postoje najave od strane gradonačelnika Lugavića i Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija da bi se u narednih nekoliko godina ovaj problem mogao riješiti. Kako bi mještani dobili informaciju „iz prve ruke“ i razgovarali s nadležnima o ovom, ali i drugim problemima u svojim naseljima Front slobode odlučio je organizirati novi zbor građana.

Zbor će se održati u Mjesnoj zajednici Dokanj u utorak 30. januara s početkom u 18:00. Na zbor su pozvani predstavnici Službe za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica i JP Vodovod i kanalizacija.

Osim toga, o značaju sigurnog vodosnabdijevanja s građanima će razgovarati i ekspertica za ekologiju dr.sc. Džemila Agić.

Iz Fronta slobode pozivaju mještane na zbor kako bi iznijeli svoje probleme, čuli stavove nadležnih, razgovarali s nadležnima i zajedno potražili rješenja.

(Front slobode)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.