Ponedjeljak, 22 Aprila

Nikšić privatni biznis prepustio sinu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Predsjednik SDP-a BiH je vlasnički udio u CTK-Carbid alati u Konjicu prepustio sinu Harisu a iz firme se potpuno povukao i raniji suosnivač Elvedin Grabovica, nekadašnji direktor Elektroprivrede BiH.

Autor: N.Š.K.

Nermin Nikšić, predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH je, kako smo objavili u oktobru 2017. godine, s bratom Mirsadom Nikšićem, stranačkim kolegom i prijeteljem Elvedinom Grabovicom, te dugogodišnjim menadžerom u privredi Edinom Hadžimahovićem, u Industrijskoj zoni u Konjicu pokrenuo firmu CTK-Carbid alati.

Vezani tekst: VIZIONAR: I Nikšić se otisnuo u privatni biznis

Izazvala je ta informacija veliko zanimanje javnosti jer je riječ o predsjedniku nekada jedne od najuticajnijih političkih stranaka u Bosni i Hercegovini, koja i danas sudjeluje u vlasti, te čovjeku koji je prethodno bio na čelu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

Posebno je zanimljivo bilo poslovno partnerstvo sa Grabovicom koji je u osnivanju CTK-Carbid alati sudjelovao sa pravnim licem, svojom firmom MEGANET d.o.o. Sarajevo. Grabovica je u 333.333 KM tadašnjeg osnivačkog kapitala u CTK-Carbid alatii imao 100.000 KM učešća kao i Hadžimahović, dok su braća Nikšić sudjelovali sa po 66.666 KM.

Ubrzo nakon što je informacija o biznis ambicijama lidera SDP-a BiH dospjela u javnost firma je preregistrirana. Najprije se iz firme povukao Nermin Nikšić ali ga je kao suvlasnika zamijenio sin, Haris Nikšić.

Prema podacima iz Registra poslovnih subjekata, među osnivačima više nema ni Hadžimahovića a nedugo nakon Nermina Nikšića iz suvlasništva firme povlači se i firma MEGANET, odnosno, njen vlasnik Elvedin Grabovica.

U poslu su sada Nikšićev sin Haris i brat Mirsad, a svaki od njih sa većim kapitalom za po 50 hiljada KM nego što su posjedovali u prvobitno registriranoj firmi.

Osnivački kapital dvojice Nikšića je sad po 116,666 KM a treći suosnivač Refik Lepara ima 100.000 KM.

Direktor CTK-Carbid alati bez ograničenja je Haris Nikšić.

Megafon.ba    

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.