Nedjelja, 21 Aprila

Ne može naopako, prljava ili izbledjela državna zastava, u Gračanici kontrolirala inspekcija

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Za nepoštivanje obaveze isticanja državne zastave u dane praznika, predviđena je novčana kazna u iznosu do 1.000 KM.

Autor: Megafon.ba

Jedan od načina obilježavanja 1. marta Dana nezavisnosti  Bosne i Hercegovine je i javno isticanje državne zastave.

Komunalna inspekcija Grada Gračanica upozorava sva pravna i fizička lica, korisnike poslovnih objekata i prostora, da je Odlukom o komunalnom redu, propisana obaveza isticanja državne zastave u dane praznika koji se obilježava, saopćeno je na internet stranici Grada Gračanica u upozorenju koje potpisuje komunalni inspektor Samed Topčagić, dipl.ing.maš.

Upute za ispravno postavljanje zastave Bosne i Hercegovine

Zastava se ističe uoči dana koji se obilježava i to sa ulične strane objekta, a skida prvi naredni dan iza praznika.

Zabranjeno je isticanje prljave, pocijepane, izgužvane, izblijedjele zastave, kao i zastave nepropisnog oblika i dimenzija.

Za nepoštivanje obaveze isticanja državne zastave u dane praznika koji se obilježava, predviđena je novčana kazna u iznosu do 1.000 KM.

Komunalna inspekcija kao i komunalni redari Grada Gračanica, će izvršiti kontrolu isticanja državne zastave u dane praznika i protiv svih onih  koji se ne budu pridržavali gore navedene obaveze, biće preduzete mjere  u skladu sa Zakonom, saopćeno je.

(Grad Gračanica)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.