Petak, 14 Juna

Naši napredni parlamentarci prelaze na nove računare s interaktivnim monitorima na dodir

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Nabavke IT opreme za Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine, za što se ulažu milioni KM, nisu pauzirane ni tokom pandemije, ni kada parlamentarci ne rade zbog blokade institucija niti kada je usvajanje državnog Budžeta neizvjesno.

Računari su u ovoj i drugim državnim institucijama, sudeći prema učestalosti nabavki, „veoma potrošna roba“.

Računarska industrija se brzo razvija i novine se uvode na dnevnoj osnovi a bh. parlamentarci u ovoj oblasti, očigledno je, prate nove trendove.

Posljednja nabavka dijela IT opreme Sekretarijata Parlamentarne skupštine BiH za potrebe Parlamenta u septembru 2021. godine, ukupne je vrijednosti 110.000 KM sa PDV-om. Samo jedan LOT, za računare All in one-touch screen, sa interaktivnim monitorima na dodir, koštao je 52.000 KM sa PDV-om.

Dobavljač je „LANACO“ d.o.o. iz Banja Luke.

Megafon.ba  

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.