Subota, 2 Marta

Narode eto vam krst: Dok je opozicija u RS zbijala redove uoči izbora, Ivanić nije zaboravio obećanje dato Nevesinjcima

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nakon što je odlazeći član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske, Mladen Ivanić, u augustu prisustvovao osveštanju desetmetarskog spomen – krsta kod Nevesinja, njegovom „projektu čedu“ od početka mandata, budžetskim je novcem odlučio pomoći i asfaltiranje pristupnog puta do krsta. Za projekat se Ivanić zauzeo 2016. godine kada su postavljeni temelji za spomen – krst na mjestu gdje je 1875. godine počeo ustanak Nevesinjska puška.

Svoj ti pos'o

Dok je „gorilo“ u Republici Srpskoj, dok su uveliko trajale pripreme za 5. oktobar, veliki protest „Pravda za Davida“ a koji je odavno prerastao u opći bunt svih građana u Bosni i Hercegovini protiv nepravde i bezakonja, dok je opozicija u RS-u zbijala redove uoči izbora, dok se Ivanić trudio prikazati proevropskim političarem i državnikom, ipak nije zaboravio Nevesinjce i dato obećanje. Pa je 26. septembra potpisao još 3.000 KM da se nađe za asfaltiranje prilaza.

Samo u aprilu ove godine je, podsjetimo, iz tekuće budžetske rezerve Crkvenoj opštini Kifino selo u Nevesinju za završetak radova na izgradnji krsta dodijelio 10.000 KM.

Inače je ustaljena praksa sva tri člana Predsjedništva BiH da budžetsku rezervu koriste za pomoć vjerskim zajednicama, njima bliskim udruženjima, te za izgradnju vjerskih objekata.

Područje u Nevesinju u koje je Ivanić doznačio sredstva potpisujući kao član Predsjedništva korištenje budžetske rezerve za tamošnju Crkvenu opštinu Kifino selo, miran je kraj u kojem se vrijedno stanovništvo, birajući između ponuđene opcije da idu u svijet trbuhom za kruhom ipak odlučilo ostati na svojim imanjima i baviti se poljoprivredom.

I sve im je potrebno, posebno razgranata vodovodna mreža, putevi, poljoprivredne mašine.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.