Nedjelja, 21 Aprila

Nakon izborne skupštine SDA TK oglasio se bivši predsjednik Fahrudin Skopljak

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N. Š. K.

Novi predsjednik SDA Tuzlanskog kantona je Šekib Umihanić, odlučeno je večeras na Izbornoj skupštini ove stranke. On će na ovoj poziciji naslijediti zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Fahrudina Skopljaka.

Skopljak se večeras nakon unutarstranačkih izbora oglasio na svojoj službenoj Facebook stranici i uz čestitke novom predsjedniku, zahvalio se za saradnju stranačkim kolegama ali i političkim oponentima, analizirao prethodni mandat i izazove na čelu Kantonalnog odbora SDA.

 Objavu Skopljaka prenosimo u cijelosti:

„Za sam kraj mandata na bilo kojoj poziciji uvijek ima šta da se kaže. Tako je i sa pozicije predsjednika Kantonalnog odbora SDA TK.

Bile su ovo četiri turbulentne godine i jedan zahtjevan mandat. Zadesila nas je pandemija korona virusa, promijenjene su četiri Vlade za četiri godine, ali ono najbolnije nema veze sa politikom. Četiri potpredsjednika su u ovom mandatu preselila na bolji svijet. Naši Salko Bukvarević, Davud Zahirović, Ibrahim Zukić i Samir Kamenjaković, ostavili su svoj pečat i trag u godinama koje su za nama.

Izvanredan rezultat koji smo ostvarili na Opcim izborima 2022. godine plod je značajnih pomaka koje smo napravili u administrativno-pravnom poslovanju i političkom radu. Uvedene nove prakse i znatno poboljšani uslovi u funkcionisanju i poslovanju KO u velikoj će mjeri olakšati rad budućem predsjedniku i izabranom rukovodstvu.

Ali, rezultat je u vođenju Kantonalnog odbora ipak najvažniji. Na prvim izborima u periodu 2020.-2024., onim lokalnim, Stranka demokratske akcije osvojila je četiri načelničke pozicije i ukupno 96 viječničkih mandata. U međuvremenu su nam se pridružili načelnici Sapne i Kalesije, te SDA još uvijek na Tuzlanskom kantonu ima šest načelničkih pozicija.

Opći izbori 2022. godine bili su jedan od naših najvećih testova. Test političke zrelosti, mudrosti, ali i ljudskosti. Naš narod, naši glasači i simpatizeri dali su nam podršku sa ukupno 61.000 glasova za Skupštinu Tuzlanskog kantona. Ova cifra, sa tri zastupnika koja su se pridružila našem Klubu, daje nam trenutnih 16 zastupnika, uz devet ministara u Vladi TK i naravno, premijera Tuzlanskog kantona.

Veliku zahvalnost dugujem svim našim iskrenim aktivistima, posebno predsjednicima Mjesnih odbora koji su vrijedno, predano i bez kalkulacija doprinijeli svim našim rezultatima. Također, zahvaljujem se na saradnji našim koalicionim partnerima, posebno predsjedniku Skupštine Tuzlanskog kantona Žarku Vujoviću i predsjedniku Stranke za BiH Mirnesu Gušiću. Predsjedniku SDP-a TK sa kojim nismo koalicioni partner, Dževadu Hadžiću, se također zahvaljujem na korektnom i u politici rijetkom džentlmenskom odnosu, bez niskih udaraca i uvreda.

Budućem predsjedniku, potpredsjednicima, Izvršnom odboru i ostalim izabranim kadrovima iskreno čestitam. Teške su ovo pozicije, a u prethodnim unutarstranačkim izbornim ciklusima želja za njima uglavnom nam je donosila rane, razdor i skretanje pažnje sa prioritetnih ciljeva i zadataka. U sada već završenom mandatu uveli smo drugačiju praksu, a emanet od 61.000 glasova, stabilnu Vladu i Kantonalni odbor ćete siguran sam moći i znati očuvati.

Povjerenje naših birača velika je odgovornost, a hrabrost i mudrost u donošenju odluka će imati jedini pravi uticaj na rezultate. Stoga budite svoji, odvažni i hrabri. Iskreno vam želim što lakši mandat, a prof. Umihaniću da bude sretno i da ga zovu Predsjednik, a ne President.

SDA je ozbiljna, historijska i narodna. Budite iskreni jedni prema drugima i zapamtite da se sve odluke donose i potpisuju u prostorijama Kantonalog odbora. Ni slučajno u mraku, na silu, prijetnjom ili ličnim interesom. Galama nekada bitnih pojedinaca, kojom se prikriva želja da se prirodna bogatstva pretvore u privatna, samo će nas razjediniti i dovesti do teških i mučnih, a ne tako davnih vremena koja nekim Odborima, članovima i kadrovima i danas bude strah.

Jednoumlje za SDA znači kraj“, naveo je Fahrudin Skopljak.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.