Utorak, 21 Maja

Najmanje 40 mrtvih u napadu u Moskvi, povrijeđeno više od 100 osoba

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Prema prvim izvještajima, u terorističkom napadu u koncertnoj dvorani u Moskvi, glavnom gradu Rusije, poginulo je 40, a povrijeđeno više od 100 ljudi.

Ruska Federalna služba sigurnosti saopćila je da je, prema preliminarnim podacima, u terorističkom napadu na koncertnu dvoranu “Crocus City Hall” poginulo 40, a povrijeđeno više od 100 osoba.

Upozoravamo na uznemirujuće snimke!

Portparolka ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova također je rekla da “cijela svjetska zajednica mora osuditi ovaj užasan zločin”.

Zaharova je navela da su se u ministarstvo javljali građani iz cijelog svijeta i izrazili saučešće povodom napada.

Dodala je da su ljudi koji su se javljali “oštro osudili ovaj krvavi teroristički napad koji se dogodio pred očima čitavog čovječanstva”.

Zaharova je napomenula da su uloženi ogromni napori da se žrtve spasu.

“Cijela svjetska zajednica mora osuditi ovaj užasan zločin”, rekla je Zaharova.

Više od 50 ekipa hitne pomoći i osoblja hitne pomoći upućeno je na lice mjesta, a pojačane su i mjere sigurnosti na aerodromima u Moskvi.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin objavio je da su svi javni događaji u Moskvi otkazani tokom vikenda.

Kako je za TASS saopćeno iz Generalnog direktorata Ministarstva za vanredne situacije, na lice mjesta su upućeni helikopteri Moskovskog vazduhoplovnog centra za gašenje požara, koji je izbio u zgradi.

(Federalna.ba/AA)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.