Utorak, 21 Maja

Najavljena “Sedmica sudske nagodbe” u Kantonalnom sudu Tuzla

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N. Š. K.

U Kantonalnom sudu u Tuzli od ponedjeljka, 20. maja 2024. godine, počinje implementacija aktivnosti „Sedmica sudske nagodbe“.

Cilj organizovanja „Sedmice sudske nagodbe“ je rješavanje većeg broja predmeta mirnim putem, u skraćenom postupku, koji je ekonomičniji i brži za stranke. Na ovaj način se želi izvršiti pozitivan uticaj na efikasnost sudskih postupaka, te promjenu pristupa suda i stranaka rješavanju sporova, gdje se kao prioritet postavlja brzo i efikasno rješavanje, s akcentom na zadovoljstvo stranaka na ishod spora i uslugu suda.

(Izvor: Kantonalni sud Tuzla)

Period implementacije aktivnosti je od ponedjeljka, 20. maja 2024. godine do petka, 31. maja 2024. Godine.  

“U skladu sa navedenim, pozivamo sve zainteresovane stranke, a čiji se predmeti vode pred ovim Sudom, da pristupe sudu te riješe svoj predmet sudskom nagodbom”, poručuju iz Kantonalnog suda.

Ukoliko neko želi predmet riješiti sudskom nagodbom, to može učiniti na način da informiše sudiju koji vodi predmet, na jedan od sljedećih načina:

samostalno ili preko svog zastupnika uputite pismeni prijedlog za zaključenje sudske nagodbe;

samostalno ili preko zastupnika kontaktirajte sudiju kako bi zajednički dogovorili termin za ročište za sklapanje sudske nagodbe;

zajedno sa suprotnom strankom, te zastupnikom ukoliko ga imate, u navedenom periodu, pristupite na sud sa prijedlogom za zaključenje sudske nagodbe.

Sve dodatne informacije u pogledu projekta „Sedmica sudske nagodbe“ možete naći na web. stranici Kantonalnog suda u Tuzli ksud-tuzla@pravosudje.ba, saopćeno je iz Kantonalnog suda Tuzla.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.