Utorak, Septembar 27

Na ovogodišnjem Sajmu šljive u Gradačcu predstavit će se 350 izlagača iz BiH i regiona

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

„Imamo ove godine i podsajamsku manifestaciju- pčelarstvo, Peti međunarodni sajam pčelarstva Gradačac. Dolaze nam izlagači, prvenstveno iz Bosne i Hercegovine, zatim iz Hrvatske, Srbije i Crne Gore te iz Turske. Ove je godine je veoma važno što imamo i stručno – naučno savjetovanje koje je dio ovog Sajma“, kaže Mešanović.

Autor: Nermina Šunj – Kušljugić

Najstarija sajamska manifestacija u Bosni i Hercegovini, Sajam šljive u Gradačcu, koja već 53 godine okuplja na jednom mjestu najuspješnije poljoprivredne proizvođače, ove godine otvara svoja vrata izlagačima 24. augusta.

PROMOCIJA PČELARSTVA

Ensar Mešanović, direktor Turističke zajednice Grada Gradačac i prvi čovjek Sajma, za Megafon najavljuje ovogodišnje novine, nastavak naučne saradnje sa visokoškolskim ustanovama i kulturni dio manifestacije koji će u Gradačac, do 27. augusta do kada traje manifestacija, dovesti brojne poslovne ljude ali i turiste.

„Ove godine će nam se predstaviti oko 350 izlagača iz sektora poljoprivrede, prehrambene industrije. Imamo ove godine i podsajamsku manifestaciju- pčelarstvo, Peti međunarodni sajam pčelarstva Gradačac. Dolaze nam izlagači, prvenstveno iz Bosne i Hercegovine, zatim iz Hrvatske, Srbije i Crne Gore te iz Turske. Ove je godine veoma važno i što imamo stručno- naučno savjetovanje koje je dio ovog Sajma“, kaže Mešanović.

(Foto: gradacackisajam.ba)

Organizator sajma ima potpisan Protokol sa Poljoprivrednim fakultetom Univerziteta u Sarajevu, potom sa Prirodno-matematičkim fakultetom Univerziteta u Tuzli, sa Studijskim  programom Turizmologija.

„Ove godine i sa Obrtničkom komorom TK bavimo se problemom nedostatka radne snage“, istaknuo je Mešanović problem s kojim se susreću proizvođači u lancu proizvodnje.

Sajemasku manifestaciju, kazao je Mešanović, pratit će bogat kulturni program. Od 24. do 27. augusta predviđene su četiri noći druženja sa građanima, turistima, Večer za izlagače te tradicionalna Plava noć – zabava za građane Gradačca.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.