Nedjelja, 21 Aprila

MUP TK dobio vrijednu opremu za borbu protiv organizovanog i cyber kriminala

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N. Š. K.

Američka ambasada u Bosni i Hercegovini, Odjel za borbu protiv međunarodne trgovine narkoticima i provođenje zakona (INL) su Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUP TK) donirali vrijednu tehničku opremu namijenjenu za borbu protiv organizovanog i cyber kriminaliteta.

Na ovaj način nastavlja se dosadašnja uspješna saradnja i podrška u opremanju policije Tuzlanskog kantona, a sve u cilju što efikasnijeg i uspješnijeg suprotstavljanja sigurnosnim izazovima sa kojima se u svom radu susreću policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona u borbi protiv svih oblika kriminaliteta, s akcentom na organizovani kriminalitet i borbu protiv korupcije.

Ovom prilikom, upriličen je radni sastanak direktora Uprave policije Dževada Kormana sa predstavnicima Odjela za borbu protiv međunarodne trgovine narkoticima i provođenje zakona (INL) pri Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, na kojem je razgovarano o stanju sigurnosti na području Tuzlanskog kantona i aktuelnim sigurnosnim temama, kao i planskim aktivnostima Uprave policije za tekuću 2024.godinu u provedbi zakona i ostvarenju strateških ciljeva.

Takođe, u prisustvu i uz punu podršku predstavnika INL-a, direktor Uprave policije Dževad Korman i sekretar Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Tuzlanskog kantona Muamer Šljivić potpisali su danas Memorandum o saradnji, čime je uspostavljena saradnja, koordinacija i podrška usmjerena na koordinirani pristup u suzbijanju svih oblika koruptivnog ponašanja, s posebnim naglaskom na poboljšanje preventivnih aktivnosti.

( MUP TK)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.