Petak, 14 Juna

Modernizovani pružni prelazi u Živinicama

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pružni prelazi su osigurani savremenim automatskim signalno-sigurnosnim uređajima sa polubranicima.

Autor: Megafon.ba

U Živinicama su prije nekoliko dana završeni radovi na uređenu i izgradnji dva modernizovana pružna prelaza. Radi se o pružnom prelazu na Križaljci koji je rekonstruisan i modernizovan, te o izgradnji potpuno novog modernizovanog pružnog prelaza na putu Šerići – Suha.

Na navedenim pružnim prelazima do sada je bila pasivna zaštita, a sada je urađena aktivna zaštita, odnosno navedeni pružni prelazi su osigurani savremenim automatskim signalno-sigurnosnim uređajima sa polubranicima.

(Foto: Press Grada Živinice)

Projekat u cjelosti obuhvata izgradnju šest ovakvih pružnih prelaza, od čega je pet u Tuzlanskom kantonu, dva u Živinicama i tri u Lukavcu. Projekat u vrijednosti milion i 900 hiljada KM finansira Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, a implementiraju JP Željeznice Federacije Bosne i Heregovine.

Cilj projekta je unapređenje sigurnosti učesnika u saobraćaju. S obzirom da je pušten u promet i novoizgrađeni most na rijeci Spreči, na putu Ljubače – Suha i sada navedeni izgrađeni pružni prelaz sa aktivnom zaštitom stepen sigurnosti svih učesnika u saobraćaju u ovom dijelu Grada Živinice je znatno povećana. 

(Izvor: Press Grada Živinice)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.