Utorak, 21 Maja

Mjesec i po od ubistva Amre Kahrimanović

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N. Š. K.

Mjesec i po je prošlo od brutalnog ubistva Amre Kahrimanović u Tuzli koje je počinio policijski službenik Uprave policije MUP-a TK Elvis Ćustendil. Počinilac je 7. februara uhapšen te se nalazi u pritvoru, koji je 6. marta produžen za još dva mjeseca.

U međuvremenu je istragu od kolega iz Tuzle preuzela Policijska uprava FBiH te je formiran tim inspektora.

Rijeka ljudi na protestnoj šetnji 11. februara u Tuzli (Foto: N.K./Megafon)

Porodica ubijene je nakon ubistva organizirala proteste kojima su prisutvovale hiljade ljudi, a po građanskoj inicijativi je održana i sjednica Skupštine TK te zatražena smjena odgovornih.

Nezadovoljni rezultatima sjednice, ponovo je pokrenuta peticija te je porodica 27. februara Skupštini TK predala novu građansku inicijativu koju je potpisalo oko 5. 000 građanki i građana.

„Tražimo moralnu odgovornost i ostavku ili smjenu ministra MUP-a TK i direktora UP MUP-a TK zbog evidentnih sistemskih propusta unutar MUP-a TK koji su uticali na počinjenje stravičnog zločina“, objavljeno je 27. februara na Facebook stranici „Pravda za Amru Kahrimanović“.

Nova građanska inicijativa (Foto: N.Š.K./Megafon)

Još uvijek nema informacija o eventualnom održavanju nove sjednice Skupštine TK.

Istraga protiv Ćustendila je u toku.

Megafon.ba

 

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.