Ponedjeljak, 26 Februara

Ministrica Duraković na Konferenciji o zaštiti sigurnosti djece i mladih u ustanovama u FBiH

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Federalna ministrica obrazovanja i nauke Jasna Duraković, saopćeno je iz resornog ministarstva, učestvovala je na Konferenciji “Zaštita sigurnosti djece i mladih u ustanovama u Federaciji Bosne i Hercegovine” u organizaciji SOS Dječijih sela BiH koja je danas održana u Sarajevu.

– Ova vrlo važna konferencija uključuje prezentacije primjera iz SOS Dječijih sela i drugih ustanova, naglašavajući kako ljubav, briga i stručnost stvaraju pozitivne promjene. Konferencija je također važna, jer se raspravlja o primjeni inovativnih metodologija u obrazovno-odgojnim ustanovama, s ciljem pružanja kvalitetnog obrazovanja i odgoja svakom djetetu – naglasila je ministrica Duraković.

Ministrica je izrazila opredijeljenost Ministarstva u podršci projektima koji unapređuju obrazovno-odgojne uvjete za svu djecu. Naglasila je i da će ova tematika biti prioritet u dodjeli sredstava u narednim godinama, te podsjetila na važnost prepoznavanja mogućnosti kod svih relevantnih institucija za poboljšanja i pronalaženja najboljih načina za osiguranje sigurnosti i blagostanja djece.

– Ova konferencija predstavlja ne samo razmjenu znanja, već obavezu za unapređenje praksi i ciljeva usmjerenih na bolju budućnost djece pod društvenom zaštitom. Ova djeca su naša obaveza i mi kao društvo nosimo odgovornost da ih izvedemo na pravi put – istakla je ministrica Duraković, saopćeno je iz Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.