Utorak, 21 Maja

Ministarstvo finansija TK do 12. februara treba da dostavi Prijedlog Budžeta za 2024.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N. Š. K.

Vlada Tuzlanskog kantona je na današnjoj vanrednoj sjednici izmijenila i dopunila ranije doneseni Zaključak u vezi sa izradom prijedloga Budžeta Tuzlanskog kantona za 2024. godinu. Uz obavezu Ministarstvu finansija TK da prijedloge Budžeta Tuzlanskog kantona i Zakona o izvršenju Budžeta za 2024. godinu Vladi Tuzlanskog kantona ponudi do 12. februara, Vlada je Ministarstvo zadužila da u prijedlog ugradi i povećanje sredstava u iznosu od 125.000 KM Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, za transfer Veterinarskom zavodu TK, te da budžet planira u skladu sa konačnom ponudom Vlade TK sindikatima uposlenika kod budžetskih korisnika.

Podsjetimo, na vanrednoj sjednici Vlade održanoj 25. janaara, rok Ministarstvu finansija da dostavi prijedloge, bio je 14 dana.

(Vlada TK)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.