Subota, 25 Maja

Ministar Dizdar boravio u Gradačcu, obišao radove na zgradi socijalnog stanovanja

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar posjetio je danas Gradačac, gdje se susreo sa gradonačelnikom Edisom Dervišagićem. Iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica su saopćili da se na sastanku razgovaralo o provedenim projektima Ministarstva, a ministar Dizdar obišao je i radove na izgradnji zgrade za socijalno stanovanje.

– Ministar Dizdar je tokom obilaska zgrade koja se gradi za socijalno stanovanje istakao važnost ovakvih projekata u pružanju podrške najranjivijim zajednicama. Naglasio je da će Gradačac imati značajnu podršku Ministarstva u daljem razvoju i unapređenju uslova života svojih građana – navodi se u saopćenju Ministarstva.

(Foto: Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica)

Istaknuta je i važnost saradnje između federalnih i lokalnih vlasti u rješavanju pitanja raseljenih osoba i izbjeglica, te u pružanju podrške u procesu reintegracije i izgradnje povratničkih zajednica.

Ministar Dizdar je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom s Gradom Gradačac, te je potvrdio spremnost Ministarstva da i dalje pruža podršku u provedbi, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.