Subota, 22 Juna

Ministar Alić potpisao ugovore o dodjeli sredstava za podršku povratnicima

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Ugovore o dodjeli grant sredstava za podršku projektima održivog povratka danas je sa povratnicima potpisao ministar za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona Fadil Alić. Kako je kazao ministar Alić „radi se o donacijama ukupne vrijednosti 410.200 KM. Osim ovih sredstava koja su usmjerena direktno prema povratnicima kao fizičkim licima, Ministarstvo i Vlada Tuzlanskog kantona značajna sredstva izdvajaju i za podršku razvoju i unaprjeđenju infrastrukture u povratničkim zonama. Time pokazujemo da naši povratnici nisu sami i da u Vladi Tuzlanskog kantona imaju pouzdanog partnera koji im pomaže“.

Današnje potpisivanje rezultat je ranije raspisanog javnog poziva, a dodijeljene su ukupno 122 donacije, od čega 52 donacije za povratnike na području Tuzlanskog kantona i 70 donacija za povratnike na područje bh. entiteta Republika Srpska.

„Broj donacija po općinama je usklađen srazmjerno sredstvima koja su određena navedenim Programom Vlade TK i proporcionalno broju podnesenih prijava po općini ili gradu gdje god je to bilo moguće, zavisno od broja urednih aplikacija svih općina koje su obuhvaćene Javnim pozivom i dosadašnjim rasporedom sredstava po pojedinim općinama i gradovima“, kazao je ministar Alić, pojašnjavajući da se radi o donacijama u stočnom fondu, alatima mašinama i gospodarskim objektima.

„Svjesni smo da ova sredstva ne rješavaju sve probleme ovih povratnika, ali će im sigurno biti od pomoći i olakšat će njihov život na prijeratnim ognjištima“, zaključio je Alić.

(Izvor: Odjeljenje za informisanje Vlade TK)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.