Nedjelja, 21 Aprila

Marketinšku kampanju za Autoceste FBiH radit će sankcionirana agencija iz Banja luke

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vjerovatno je da se novi direktor JP Autoceste FBiH, Denis Lasić (HDZ BiH), najnovijim marketinškim ugovorom našao u nezavidnoj situaciji. Posao sa dvije agencije vrijedan 152.000 KM.

Autor: Nermina Šunj Kušljugić

Banjalučka marketinška agencija Mania doo se, podsjetimo, 15. januara našla pod sankcijama Velike Britanije, jer su sudjelovali u organizaciji i promociji proslave neustavnog Dana Republike Srpske, organiziranoj 9. januara.

Iz Ambasade Velike Britanije u Bosni i Hercegovini pojasnili su da nakon odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, koji je odabir 9. januara za proslavu Dana RS-a proglasio neustavnim, svojom odlukom sankcioniraju one koji podrivaju ili prijete suverenitetu, teritorijalnom integritetu, međunarodnom prosperitetu ili ustavnom poretku Bosne i Hercegovine.

Nakon što su iz Ambasade saopćili odluku, reagirali su iz banjalučke marketinške agencije, navodeći kako su sudjelovali u sličnim poslovima i kada je riječ o promociji Bosne i Hercegovine. Međutim, posao od 9. januara ih je koštao sankcija.

Iako nekoliko dana prije sankcija, ali preduzeće Autoceste FBiH doo je samo dan nakon obilježavanja neustavnog praznika u bh. entitetu RS, skolopilo ugovor sa pomenutom marketinškom agencijom.

Naime, Autoceste FBiH rade kampanju za povećanje sigurnosti na autocesti A1 na Koridoru Vc putem digitalnih medija. Za te su svrhe 10. januara potpisali okvirni sporazum vrijedan 152.000 KM sa marketinškim agencijama koje će rukovoditi kampanjom, Mania doo Banja Luka i Lilium doo Sarajevo.

Iako sankcije banjalučkoj marketinškoj agenciji ne preciziraju do detalja posljedice poslovanja na tlu Bosne i Hercegovine, ipak je vjerovatno da se novi direktor JP Autoceste FBiH, Denis Lasić (HDZ BiH), najnovijim marketinškim ugovorom našao u nezavidnoj situaciji.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.