Nedjelja, 21 Aprila

Kladanj domaćin 14. Sportskih igara mladih Bosne i Hercegovine

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

U Kladnju će ove godine prvi put biti održane Sportske igre mladih, koje se već trinaestu godinu veoma uspješno organizuju u Bosni i Hercegovini. Tokom susreta, mladi će imati priliku da se druže, zabavljaju i takmiče u atletici, košarci, nogometu i igri između dvije vatre.

Aktivnosti u Kladnju kreću već naredni mjesec, a općinsko finale bit će održano 6. i 7. maja kao dio manifestacije obilježavanja Dana općine Kladanj. Pobjednici općinskog takmičenja predstavljat će Kladanj na velikom finalu koje će se održati u Sarajevu.

-Drago nam je da smo dio ove regionalne priče, jer naša djeca to zaslučuju – istakao je Jusuf Čavkunović, načelnik općine Kladanj.

Četrnaeste Sportske igre mladih BiH, u organizaciji Udruženja za sport i rekreaciju mladih Sarajevo, održat će se u 46 bh. gradova. Kroz sve godine postojanja, Igre su postale prepoznatljiv brend, koji je privukao pažnju vrhunskih sportaša i sportskih dužnosnika.

(Općina Kladanj)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.