Srijeda, 29 Maja

Karton revolucija: Nakon potpisane peticije za reformu visokog obrazovanja u TK traže sastanak sa odgovornima

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: M.T.

Nakon što su pokrenuli peticiju za hitnu reformu visokog obrazovanja u Tuzlanskom kantonu i prikupili 600 potpisa građana, aktivisti pokreta Karton revolucija očekuju u narednim danima sastanak sa predstavnicima Ministarstva obrazovanja i nauke TK te Agencije Agenciji za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvalitete Bosne i Hercegovine.

TRAŽE HITNU REFORMU

“Nakon uspješno realizovane peticije aktivisti su uputili zahtjev za sastanak Ministarstvu obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona i Agenciji za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvalitete Bosne i Hercegovine na kojem bi se pored konkretnog razgovora o načinima rješavanja problema korupcije u visokom obrazovanju iskoristila prilika i uručila sama peticija”, odgovorio je za Megafon aktivista Karton revolucije Adi Selman.

Prema neslužbenim informacijama koje imaju aktivisti, sastanak bi trebalo da bude održan najkasnije do kraja marta.

„Nakon sastanka i uručivanja peticije, kopija iste će se putem pošte dostaviti i drugim nadležnim institucijama koje se bave problemom visokog obrazovanja na Tuzlanskom kantonu”, kazali su iz Karton revolucije.

VEZANI TEKST: Aktivisti Karton revolucije pokrenuli peticiju za hitnu reformu visokog obrazovanja u TK

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.