Utorak, 23 Jula

JP Autoceste FBiH plaća advokata za savjete o direktnim i indirektnim porezima

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Konjički advokat Fejzagić dvogodišnji ugovor sa JP Autoceste vrijedan 72. 000 KM potpisao početkom marta 2020. godine a ugovor za iste usluge dobio je i prije dvije godine

 Autor: Megafon.ba

Javno preduzeće Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine (JP Autoceste FBiH) ima 438 zaposlenih, najniža plata je 996 KM, prosječna 1.655 KM, najviša isplaćena osnovna plata u neto iznosu je 5.485 KM a riječ je o plati generalnog direktora Adnana Terzića (SBB).

Uprkos odlično plaćenom menadžmentu i osoblju iz finansijskog odjela, ovo javno preduzeće godinama za savjete iz oblasti poreza i PDV-a plaća usluge advokata.

Ispomoć uposlenicima

Početkom marta 2020. godine dvogodišnji ugovor za „advokatske usluge iz oblasti opšteg poreznog savjetovanja te oblasti indirektnih poreza odnosno PDV-a“ dodijelili su konjičkom advokatu Esadu Fejzagiću. Za savjete iz pomenute oblasti advokat Fejzagić naplatit će ukupno 72.000 KM.

Za iste je usluge ovaj advokat s JP Autoceste FBiH potpisao ugovor i krajem marta 2018. godine, samo što je tada vrijednost ugovora bila 42.000 KM.

S obzirom na to da se tada radilo o iznosu nižem od 50.000 KM, pozivajući se na član 8. Zakona o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine koji u takvim slučajevima pruža mogućnost „posebnog režima“ javne nabavke, iz Autocesta FBiH su uputili pismeni poziv na tri adrese za dostavu ponuda. Na koncu je kao najprihvatljivija ponuda bila ocijenjena ponuda advokata Fejzagića.

VEZANI TEKST: I to je moguće: JP Autoceste FBiH prihod Federacije prikazali kao vlastiti poslovni uspjeh

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.