Subota, 25 Maja

Još uvijek traje stabilizacija klizišta na Krekinom odlagalištu jalovine u Dubravama Donjim

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

U protekla 24 sata služba Civilne zaštite Grada Živinice je pratila stanje i radove na klizištu koje je pokrenuto na odlagalištu jalovine Rudnika uglja  Kreka,  kop Dubrave Donje, saopćeno je jutros iz Kantonalne uprave civilne zaštite TK. Kako se navodi u izvještaju, kontinuirano se provode aktivnosti na stabilizaciji klizišta.

Podsjetimo, prije desetak dana na odlagalištu jalovine Pogona Dubrave Rudnika uglja Kreka došlo je do pomjeranja zemlje. Ugroženi su stambeni i privredni objekti mještana koji žive neposredno uz ovu lokaciju.  

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.