Četvrtak, 30 Maja

„Jezik moj bosanski“, manifestacija povodom Dana maternjeg jezika

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Povodom obilježavanja Dana maternjeg jezika i tridesetogodišnjice rada Odsjeka za bosanski jezik u Tuzli, Ministarstvo obrazovanja i nauke TK, Univerzitet u Tuzli, Pedagoški zavod TK i tuzlanske gimnazije organiziraju manifestaciju pod nazivom „Jezik moj bosanski“. Manifestacija će se održati u srijedu, 21. februara 2024. godine, u kinu „Kaleidoskop“ Tuzla.

Na manifestaciji će biti uručene diplome i nagrade za najbolji literarni rad za osnovce i srednjoškolce na temu „Moje omiljeno djelo iz književnosti Bosne i Hercegovine“.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.