Ponedjeljak, 26 Februara

Javni poziv za zapošljavanje Roma 15. decembra

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Federalni zavod za zapošljavanje će Javni poziv za učešće u Programu sufinansiranja zapošljavanja Roma u 2023. godini objaviti u petak, 15.12.2023. godine.

Tekst Javnog poziva i odgovarajući obrasci za apliciranje bit će dostupni na web portalu Zavoda www.fzzz.ba u rubrici „aktuelni programi“.

Iz Zavoda navode da se Program realizira s ciljem sufinansiranja zapošljavanja i samozapošljavanja Roma sa evidencije nezaposlenih u Federaciji BiH, posebno cijeneći njihovu socijalnu i drugu osjetljivost, a radi sprečavanja dugotrajne nezaposlenosti.

Do otvoranja Javnog poziva potencijalnim korisnicima je, radi informisanja, dostupan tekst Programa na web portalu Zavoda, saopćeno je iz Federalnog zavoda za zapošljavanje.

(Izvor: Vlada FBiH)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.