Subota, 25 Maja

Jak vjetar potpuno uništio krov na Gimnaziji Dr. Mustafa Kamarić u Gračanici

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N. Š. K.

Olujno nevrijeme praćeno jakim udarima vjetra sa kišom pogodio je  Grad Gračanicu.

“Po dojavi Uposlenika PU Gračanica u 23:41 sat o pojavi štete na JU Gimnazija „Dr. Mustafa Kamarić“ uposlenici službe za CZ su izašli i zajedno s mendžmentom JU Gimnazija i uposlenicima nakon uvida konstatovali da je uslijed jakog vjetra totalno uništen krov na JU Gimnazija,” saopćeno je jutros iz Kantonalne uprave cicilne zaštite Tuzla.

“Krovna građa razbacana je po dvorištu zgrade kao i dvorištu Organa Uprave  Grada te ugostiteljskog objekta „Lovac“. Kompletan sprat sa informatičkom opremom je bio pod vodom.Uposlenici Gimnazije i službe za CZ su organizovali izmještanje računara i opreme na sigurnije mjesto, a donešen je i najlon za pokrivanje stolova i druge opreme”, saopćili su iz KUCZ Tuzla.

(KUCZ Tuzla)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.