Nedjelja, 21 Aprila

Jačanje saradnje na polju borbe protiv korupcije u TK

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

S ciljem jačanja institucionalne saradnje između Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Tuzlanskog kantona i Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, te očuvanju integriteta društva, sekretar Ureda Muamer Šljivić i direktor Uprave Dževad Korman jučer su potpisali Memorandum o saradnji.

Svrha ovog dokumenta je uspostavljanje efikasnog mehanizma saradnje i koordinacije između ove dvije institucije na pitanjima od zajedničkog interesa. Cilj je precizirati i definirati model saradnje kako bi se zajednički ciljevi ostvarili na što efikasniji način. Samim potpisom Memoranduma izražena je predanost principima zakonitosti, odgovornosti i transparentnosti, te očekivanje da će jača saradnja rezultirati smanjenjem stepena korupcije i izgradnjom povjerenja građana u rad institucija.

Svečanom činu potpisivanja Memoranduma prisustvovali su i svoju podršku pružili predstavnici Ureda za međunarodnu borbu protiv narkotika i provedbu zakona (INL) pri Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, čija podrška dodatno ističe važnost ovog partnerstva u borbi protiv korupcije.

(Odjeljenje za informisanje Vlade TK)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.