Srijeda, 29 Maja

Izbor sportske fotografije BiH: Ines Lučić dobitnica nagrade Tomislav Trojak

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Fotoreporterka iz Sarajeva Ines Lučić dobitnica je nagrade za najbolju sportsku fotografiju Bosne i Hercegovine “Tomislav Trojak” koja je tradicionalno, sedmi put dodjeljena u Bosanskom kulturnom centru TK u Tuzli.

Stručni žiri kojim je predsjedavao Robert Andrejaš proglasio je Jasmina Hadžića iz Zenice za drugoplasiranog, a Jasmina Duvnjakovića iz Tuzle za trećeplasiranog autora.

Na konkurs su se prijavila 22 autora iz Bosne i Hercegovine sa 44 fotografa, a van konkurencije publici se predstavio Hasan Bratić sa fotografijama nastalim na utrkama Formule 1.

Fotografija Ines Lučić nosi naziv “Pobjednički skok”, a na fotografiji je prikazan Evald Krnić iz Crne Gori koji je na takmičenju Cliff Diving na sarajevskoj Bentbaši napravio pobjednički skok.

– Svaka nagrada mi je značajna, ali ova je posebna zbog činjenice da dolazi za djelo iz domena sportske fotografije. Upravo ta kategorija mi je najdraža i uvijek se radujem odlascima na sportske terene gdje imam priliku zabilježiti kvalitetne prizore – kazala je Ines Lučić, pobjednica konkursa za najbolju sportsku fotografiju BiH “Tomislav Trojak”.

Organizatori su dodijelili i specijalna priznanja Ahmedu Bajriću Blicku u Hariju Ejuboviću za doprinos u realizaciji manifestacije tokom proteklih sedam godina.

Izbor najbolje sportske fotografije Bosne i Hercegovine organizuje se u čast doajena sportske fotografije Tomislava Trojaka i već je postao tradicionalan, a događaj su organizirali članovi Centra kreativnih aktivnosti iz Tuzle u saradnji sa Bosanskim kulturnim centrom TK i Ministarstvom kulture, sporta i mladih TK.

(BKC TK)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.