Subota, 13 Aprila

Ivanić državnim parama pomaže gradnju desetmetarskog krsta u Nevesinju

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Član Predsjedništva BiH iz srpskog naroda Mladen Ivanić (PDP), iz tekuće je budžetske rezerve za ovu godinu 10.000 KM odlučio doznačiti Srpskoj pravoslavnoj crkvenoj opštini u Nevesinju, za završetak radova na izgradnji krsta u selu Krekovi.

Kako je najavljeno uoči početka izgradnje u septembru 2016-te, spomen – krst bit će visok 10 metara i postavljen na mjestu gdje je 1875. godine počeo ustanak Nevesinjska puška.

Inače je već ustaljena praksa da su članovi Predsjedništva BiH, kad koriste ovlasti vezane za budžetsku rezervu, veoma galantni prema vjerskim institucijama.

Selo Krekovi u kojem se krst gradi udaljeno je 15-tak kilometara od centra Nevesinja i smatra se poslijeratnim „hercegovačkim čudom“, uglavnom zbog vrijednih mještana koji uprkos problemima sa vodosnabdijevanjem ostaju i opstaju na svojim imanjima.

Stanovništvo se uglavnom bavi poljoprivredom, stočarstvom i proizvodnjom sira.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.