Četvrtak, 30 Maja

Inckova oproštajna poruka građanima BIH: Naša zajednička kuća se zove Bosna i Hercegovina i ne treba da bude tijesna

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Na kraju svog 12-godišnjeg mandata u Bosni i Hercegovini oproštajnu poruku građanima Bosne i Hercegovine uputio je visoki predstavnik Valentin Inzko.

Na početku obraćanja kazao je kako je prije nešto više od 12 godina došao u Bosnu i Hercegovinu i prvo rekao da se nije rodio onaj koji je svima ugodio. U nastavku je kazao kako je, u međuvremenu, naučio još jednu mudrost da- kuća nije tijesna gdje čeljad nisu bijesna.

„Ta naša zajednička kuća se zove Bosna i Hercegovina i zaista ne treba da bude tijesna. Veća je od tri države zajedno, Belgije, Slovenije i Luksemburga. Ima mjesta za sve, ako čeljad nisu bijesna. Zajednička kuća mora biti zasnovana na zdravim temeljima, iskonoskom povjerenju, dobrom komšiluku i uzajamnom poštovanju. Kuća se treba graditi na istini, a ona se ne ravna prema nema, nego se mi moramo ravnati prema njoj“, kazao je između ostalog Incko u oproštajnoj poruci građanima Bosne i Hercegovine koju u video snimku možete poslušati u cijelosti:

(Izvor: OHR) 

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.