Četvrtak, 30 Maja

Heroji u plavom: Za djecu i roditelje iz UG Imam pravo upriličen dvodnevni boravak u rekreativnom centru Ajdinovići

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N. Š. K.

Više od 50-ero djece i njihovih roditelja, članova Udruženja Imam pravo iz Tuzle, boravili su 18. i 19. juna u Sportsko rekreativnom centru Ajdinovići kod Olova. Boravak u prirodi organiziran je kroz projekat Heroji u plavom podržan od BH Telecoma d.d. Sarajevo.

(Foto: UG Imam pravo)

Cilj je socijalizacija i unapređenje društvenog položaja djece s poteškoćama u razvoju i užih članova njihovih porodica.

Kroz boravak u Ajdinovićima djeca i roditelji su imali mogućnost za rekreativnu šetnja u prirodi, obilazak ZOO vrta, plivanje na bazenu a na raspolaganju su im bili svi sadržaji u ponudi ovog centra kod Olova.

(Foto: UG Imam pravo)

„Osmijesi djece i roditelja, kao i njihovo zadovoljstvo biće i dalje prioritet rada i djelovanja našeg udruženja, kako kroz projekte slične projektu “Heroji u plavom” tako i kroz rad i djelovanje na poboljšavanju sistemske podrške djeci i osobama sa poteškoćama u razvoju i/ili invaliditetom, kažu iz UG Imam pravo.

(Foto: UG Imam pravo)

(Foto: UG Imam pravo)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.