Utorak, 21 Maja

Halilagić: Hiljade djece na Trgu slobode najbolja je slika koju šaljemo iz Tuzlanskog kantona

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N. Š. K.

Performans na Trgu slobode u Tuzli u okviru manisfestacije obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u Tizlanskom kantonu, u kojem je sudjelovalo nekoliko hiljada djece iz škola cijelog kantona, najbolja je slika koju šaljemo o našem odnosu prema državnom prazniku, kazao je premijer TK Irfan Halilagić.

(Foto: N.Š.K./Megafon)

„Ova slika koju ćemo poslati iz Tuzlanskog kantona i ovih kako rekoše desetak hiljada učenika, najbolje govore o tome da patriotizam živi u ovim generacijama. Da Republika Bosna i Hercegovina živi u našoj djeci i s te strane nema brige za budućnost naše domovine. Mi iz godine u godinu pokušavamo na višem nivou održati obilježavanje najznačajnih državnih datuma i upravo iz tog razloga smo sretni da možemo na ovaj način poslati sliku iz Tuzlanskog kantona“, kazao je Halilagić.

Danas na Trgu slobode u Tuzli (Foto: N.Š.K./Megafon)

Ministar obrazovanja i nauke TK Ahmed Omerović kaže da je u manifestaciji sudjelovalo oko 10.000 učenika.

„Također su i drugim lokalnim zajednicama organizirani slični performansi. U 13 lokalnih zajednicana području TK.  Ovi mladi ljudi pokazuju kakvu mi Bosnu i Hercegovinu želimo. To je ona BiH za kakvu su građani glasali na referendumu 1992., a to je demokratska i pravna država u kojoj treba da bude ekonomsko blagostanje, u kojoj će svi građani i narodi biti ravnopravni, u kojoj našu djecu odgajamo da znaju šta je solidarnost i empatija“, kazao je ministar Omerović.

(Foto: N.Š.K./Megafon)

U Tuzlanskom kantonu je Dan nezavisnosti obilježen danas brojnim aktivnostima. Performansu je prethodilo polaganje cvijeća na spomen obilježjima na Slanoj Banji u Tuzli i Svečana sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona. kantonu.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.