Subota, 25 Maja

Gutić potpisao Odluku o isplati podsticaja mljekarima u Banovićima za prvi kvartal, objavljen i novi javni poziv proizvođačima

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N. Š. K.

Načelnik Općine Banovići Bego Gutić potpisao je Odluku o isplati podsticaja poljoprivrednim proizvođačima svježeg kravljeg mlijeka za prvi kvartal 2024. godine.

Pravo na podsticaj u I kvartalu ostvarilo je 29 korisnika. Oni su tokom tri mjeseca proizveli i ovlaštenim otkupljivačima isporučili 158 hiljada 750 litara mlijeka. Iz budžeta Općine biće im isplaćeno 23 hiljada 812 konvertibilnih maraka.

Visina podsticaj za mlijeko u općini Banovići iznosi 0,15 KM po prodanoj litri i isplaćuje se svaka tri mjeseca u tekućoj godini.

Istovremeno je objavljen i Javni poziv za podsticaj proizvodnje svježeg mlijeka za poljoprivredne proizvođače sa područja općine Banovići koji su u periodu od 01.12.2023. godine do 01.12.2024. godine putem ovlaštenog otkupljivača svježeg mlijeka u skladu sa potpisanim ugovorima o isporuci mlijeka, na svojim poljoprivrednim gazdinstvima proizveli i ovlaštenom otkupljivaču isporučili svježe mlijeko.

(Općina Banovići)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.