Subota, 25 Maja

Gradonačelnik Lugavić sastao se sa predstavnicima Fronta slobode

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Gradonačelnik Tuzle, dr. sc. Zijad Lugavić, održao je sastanak s predstavnicima Udruženja građana Front slobode i Centra za ekologiju Tuzla na kojem su sumirali provedene aktivnosti projekta “Zbor građana”.

Projekt je uključivao organizaciju devet zborova građana u različitim mjesnim zajednicama grada, s fokusom na ključna pitanja za stanovnike tih područja. Na sastanku su prezentovane dvije publikacije koje su nastale kao rezultat provedenih aktivnosti, odnosno intenzivnog rada i angažmana građana koji su učestvovali u zborovima, te predstavljaju važan doprinos u analizi i promociji ključnih pitanja za lokalnu zajednicu.

Gradonačelnik Lugavić je istaknuo spremnost Gradske uprave u pružanju podrške inicijativama koje doprinose boljoj participaciji građana u javnom životu grada Tuzle, saopćeno je iz Gradske uprave.

Podsjetimo, predstavnici Fronta slobode su kroz organizacije zbora građana u devet mjesnih zajednica, animirali nadležne službe i javna komunalna preduzeća kako bi skrenuli pažnju na probleme koje stanovništvo ima zbog nepostojanja gradskog vodovoda i kanalizacije.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.