Nedjelja, 21 Aprila

Grad Tuzla: Uskoro postavljanje dodatnih „usporivača brzine“ na saobraćajnicama

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Grad Tuzla putem Službe za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica tokom 2024. godine će provesti niz aktivnosti s ciljem povećanja bezbijednosti svih učesnika u saobraćaju, sa posebnim akcentom na povećanje bezbijednosti pješaka.

S tim u vezi, u narednom periodu izvršit će se sveobuhvatna analiza kritičnih tačaka na lokalnim i nerazvrstanim cestama na području grada Tuzle, te u skladu sa utvrđenim činjeničnim stanjem poduzeti odgovarajuće aktivnosti sa ciljem otklanjanja nedostataka na istim kroz izvođenje odgovarajućih građevinskih radova, kao i postavljanje dodatne saobraćajne signalizacije i posebnih objekata radi smanjenja brzine kretanja vozila.

Uporedo sa navedenim aktivnostima Služba će izvršiti analizu i već postavljenih posebnih objekata radi smanjenja brzine kretanja vozila, obzirom da je od vremena postavljanja istih protekao određeni vremenski period, a u cilju prilagođavanja istih aktuelnim okolnostima i potrebama, te u konačnom optimiziranja uslova bezbijednosti svih učesnika u saobraćaju, a osobito pješaka.

(Služba za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica Grada Tuzla)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.