Subota, 25 Maja

Finansijska deblokada Banovića: Načelnik Gutić donio odluku o proglašenju Budžeta za 2024. godinu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N. Š. K.

Nakon nekoliko bezuspješnih pokušaja da Općinsko vijeće izglasa Budžet Općine Banovići, načelnik Bego Gutić iskoristio je zakonsko pravo i donio Odluku o proglašenju Budžeta za 2024. godinu čime je uklonjena finansijska blokada u kojoj se nalaze mjesecima.

„Poštovani građani Općine Banovići, obavještavam vas da sam iskoristio svoje zakonsko pravo  i po isteku 90 dana u ovoj kalendarskoj godini, donio Odluku o proglašenju Budžeta u Općini Banovići za 2024. godinu kao i Odluku o o njegovom izvršenju. Za ovakvu odluku ispunjeni su svi zakonski uvjeti i ona je uslijedila nakon što je propao i posljednji pokušaj da Općinsko vijeće Banovići razmatra i usvoji ova, za našu Oćinu trenutno najvažnija dva akta“, objavio je na službenoj stranici Općine načelnik Bego Gutić.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.