Subota, 22 Juna

Escobar razgovarao sa Dodikom: Prijetnje otcjepljenjem i vraćanje reformi znače izolaciju i ekonomski očaj za RS

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Gabriel Escobar, specijalni izaslanik američkog predsjednika Josepha Bidena za Zapadni Balkan, razgovarao je danas sa članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom.

Escobar je Dodiku prenio stav Sjedinjenih Američkih Država da su prijetnje otcjepljenjem i vraćanje reformi na institucije na državnom nivou antidejtonske i da građanima Republike Srpske ne nude ništa osim izolacije i ekonomskog očaja.

Kako je navedeno na Twitter nalogu Ambasade SAD-a u BiH, Escobar je izrazio snažnu predanost SAD-a suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH kao jedne zemlje u kojoj su i entiteti Republika Srpska i Federacija BiH i Brčko distrikt prosperitetniji i sigurniji kada se lideri bore protiv korupcije, jačaju integritet, pravičnost izbora u BiH i kreću naprijed sa reformama koje donose ekonomski oporavak.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.