Četvrtak, 13 Juna

Džafić potvrdio: Ovih dana počinje gradnja mega projekta Crystalico u Tuzli

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N. Š. K.

Prije dvije godine je u Tuzli najavljen projekat izgradnje poslovno – stambenog kompleksa Crystalico na prostoru bivše Livnice čelika, prema prvim procjenama vrijednog milijardu maraka.

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, kazao je tada da se radi o jednoj od najvećih investicija do sada.

Planirani izgled poslovno-stambenog kompleksa Crystalico

Livnicu čelika je, podsjetimo, prije pet godina kupio Sead Džafić, biznismen iz Kalesije i aktuelni načelnik ove Općine a kako je najavljeno ranije, gradnja kompleksa bit će realizirana uz pomoć stranih investitora.  

Džafić je za Megafon.ba potvrdio da ovih dana finaliziraju pripreme za gradnju.

„Najvjerovatnije bi ovih dana trebali početi sa gradnjom poslovno – stambenog naselja koje je nešto slično poput onog naselja „Beograd na vodi“. Projekat je u završnoj fazi, izdata je urbanistička i čeka se projektna dokumentacija. Sve ostalo je spremno samo dobiju građevinsku dozvolu i da se krene sa gradnjom tog veleljepnog naselja koje će biti u Tuzli“, kazo je Džafić.

Riječ je o projektu Crystalico za čiju je realizaciju osnovana i firma Arba doo Tuzla.

U registru poslovnih subjekata su kao osnivači i prokuristi firme navedeni Mohammed-Azem Rodjan i Marlon Afzal Abdoelrahiman a direktor firme je Dževad Džafić.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.