Četvrtak, 13 Juna

Džaferović, Komšić i Dodik u Predsjedništvu BiH

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prema do sada obrađenim rezultatima općih izbora u Bosni i Hercegovini s 91,51 posto biračkih mjesta, u naredne četiri godine u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine su Šefik Džaferović, Željko Komšić i Milorad Dodik.

Bošnjački član Predsjedništva Šefik Džaferović (Stranka demokratske akcije – SDA) osvojio je 189.260 glasova ili 36,80 posto.

Hrvatski član Predsjedništva Željko Komšić (Demokratska fronta – DF) osvojio je 196.386 glasova ili  53,11 posto, dok je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik (Savez nezavisnih socijaldemokrata – SNSD) osvojio 329.574 glasa ili  53,74 posto. (Fena)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.