Petak, 14 Juna

Dvadeset godina Facebooka

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

U svojoj 20-godišnjoj istoriji, Facebook, među najraširenijim društvenim mrežama na globalnom nivou, nastavlja svoj put pod “Meta” kišobranom uprkos kontroverzama oko bezbjednosti podataka i kršenja pravila konkurencije.

Facebook, koji su osnovali Mark Zakerberg i trojica njegovih prijatelja u studentskoj sobi Univerziteta Harvard 4. februara 2004. godine, prema informacijama koje je prikupila AA i dalje je najkorištenija platforma društvenih medija u svijetu.

Kompanija je brzo rasla tokom godina širenjem popularnih aplikacija kao što su WhatsApp i Instagram.

Nakon gubitka mladih korisnika odlučujući da promjeni svoj imidž i da nastavi svoj put kao “Meta” 2021. godine, kompanija je nastavlja svoje napore u sjenci skandala, pitanja sigurnosti podataka, kršenja pravila konkurencije i kritika vezanih za cenzuru.

Navodno najmanje tri milijarde ljudi svakodnevno koristi jedan od proizvoda ove kompanije.

Kompanija Meta, između ostalog, posjeduje i upravlja Facebookom, Instagramom, Threadsom i WhatsAppom.

(BHRT/AA)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.