Subota, 22 Juna

Drugi dio programa “Dani pobjede, dani ponosa” održan na Ljutoj Gredi

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Drugi dio programa “Dani pobjede, dani ponosa” realizovanog u organizaciji udruženja “Tri, jedan, dva”, i “Tri, nula, šest” realizovan je na lokaciji Ljuta Greda.

Ovaj program se realizuje prvi put nakon agresije na Bosnu i Hercegovinu, a govori o pobjedi, časti, dostojanstvu i borcima za slobodu.

U okviru protokola, ovom prilikom su se obratili komandant 306. brdske brigade Armije Republike Bosne i Hercegovine Munir Karić, zamjenik komandanta 7. korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine brigadni general Fikret Ćuskić.

Oni su iz vlastite iskustvene i profesionalne perspektive podsjetili na značaj pamćenja na časne borbu Armije Republike Bosne i Hercegovine u odbrani domovine.

(Izvor: Preporod.info)

Ovom prilikom se obratio i muftija travnički dr. Ahmed Adilović koji je poručio da je ovakav skup vrijedan ponosa jer podsjeća da su Bošnjaci uspjeli pobijediti i preživjeti u nemogućim uslovima.

– Rahmetli Alija Izetbegović nije bez razloga kazao da se desilo čudo bosanskog otpora, imajući u vidu sve ono što nam se spremalo, kako su se drugi naoružavali i kako je od nas oduzimamo oružje. Zbog toga vrijedi biti ponosan i ne nasjedati na propagandu formulisanu u pitanje “Jesmo li se za ovo borili?” ili iskaz “Nije ovo ono što smo željeli.” Stanje, naravno, nije idealno, ali je bolje od onoga što nam je spremano – rekao je muftija Adilović.

Uz brojne poruke koje su upućene u okviru zvaničnih obraćanja, istaknuto je i to da je veliki broj okupljenih na ovim programima znak je živo sjećanje na jednu od najvažnijih i najveličanstvenijih pobjeda jedinica Armije Republike Bosne i Hercegovine.

(Izvor: Preporod.info)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.