Subota, 25 Maja

Dopunska prava branilaca u TK novim zakonom izjednačena sa federalnim

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N. Š. K.

Skupština Tuzlanskog kantona je na redovnoj sjednici u četvrtak usvojila Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o dopunskim pravima branilaca i članova njihovih porodica.

Zakonom se omogućava da branioci i članovi njihovih porodica sa područja Tuzlanskog kantona budu u istom položaju kao i lica koja svoja prava i novčane prinadležnosti ostvaruju putem federalnog budžeta. Između ostalog, za ratne vojne invalide – lica sa paraplegijom utvrđeno je pravo na terapijsko liječenje hiperbaričnom komorom, saopćeno je iz Skupštine TK.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.