Nedjelja, 21 Aprila

Doktorica UKC-a Tuzla zbog nesavjesnog liječenja i smrti djevojčice nepravosnažno osuđena na godinu zatvora

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Općinski sud u Tuzli donio je osuđujuću presudu u krivičnom postupku protiv optužene Melihe Zahirović-Suljić. Imenovana je oglašena krivom, što je kao doktor medicine obavljajući svoju djelatnost, iz nehata, primjenila očito neprikladan način liječenja, pa time prozrokovala znatno pogoršanje postojećeg zdravstvenog stanja kod jedne osobe, a usljed čega je prouzorokovana smrt jedne osobe, čime je počinila krivično djelo, Teška krivična djela protiv zdravlja ljudi KZ FBIH u vezi sa krivičnim djelom, Nesavjesno liječenje, istog Zakona.

Sud je Melihu Zahirović-Suljić za počinjena krivična djela osudio na kaznu zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine, te optuženu obavezao da na ime naknade štete oštećenim isplati iznos od po 20.000 KM, u roku od 15 dana od dana pravosnažnosti presude.

Sud napominje da se radi o prvostepenoj presudi koja nije pravosnažna i na koju stranke i branioci imaju pravo žalbe u roku od 15 dana od dana prijema presude, saopćeno je.

(Izvor: Općinski sud Tuzla)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.