Četvrtak, 13 Juna

Dok se još može: Dan nakon izbora u Općini Ilidža raspisali konkurs za 11 državnih službenika

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U vrijeme kada zbog zbog posljedica pandemije koronavirusa brojni građani u realnom sektoru ostaju bez posla, vrlo je zanimljiva potreba dodatne administracije u općinskim službama a još zanimljivije tempiranje termina u kojem se konkurs raspisuje.

Autor: N.K.

U Općini Ilidža su, samo dan nakon održavanja lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini, 16. novembra, raspisali konkurs (Link) za jedanaest (11) radnih mjesta državnih službenika, od čega četiri (4) u mjesnim zajednicama. Konkurs je objavljen na stranici Agencije za državnu službu Federacije BiH (ADFBiH) i aktuelan je od 18. novembra, nakon objave u Službenim novinama Federacije BiH.

Vrijeme postizborne gužve

U vrijeme kada ekonomija posustaje zbog posljedica pandemije koronavirusa, kada brojni građani u realnom sektoru ostaju bez posla, vrlo je zanimljiva potreba dodatne administracije u općinskim službama a još zanimljivije  tempiranje termina u kojem se konkurs raspisuje. U vrijeme implementacije postizbornih rezultata kada novi načelnik i savjetnici koje će imenovati još uvijek nisu preuzeli dužnost.

U ovoj Općini je na izborima u nedelju apsolutnu pobjedu za načelnika ostvario Nermin Muzur (kandidat „Sarajevske četvorke“) i on će nakon poslijeratne vladavine SDA u ovoj općini preuzeti načelnički mandat od Senaida Memića, kojeg je njegova stranka već nagradila ambasadorskom pozicijom u Maleziji.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.