Četvrtak, 13 Juna

Do kraja sedmice poznat novi mandatar Vlade Tuzlanskog kantona

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Mediha Tabaković

Nakon ostavke bivšeg premijera Tuzlanskog kantona, Kadrije Hodžića (SDP) te rukovodstva Skupštine TK, kreirana je nova parlamentarna većina koju predvodi SDA. Ova će politička stranka birati mandatara nove Vlade.

Predsjednik Kantonalnog odbora SDA Fahrudin Skopljak, za Megafon kaže da se još ne spominju konkretna imena dok procedura ne prođe stranačke organe.

U TOKU UNUTARSTRANAČKE PROCEDURE

“Kada je u pitanju ovo oko smjene Vlade, ova aktuelna Vlada  kako je SDA unazad godinu dana govorila,  nije odgovorila svom zadatku, da je to bio brak iz interesa između SDP i PDA.

Oni su se samo bavili kadroviranjem, u isto vrijeme imali najstabilniji budžet u historiji ovog kanatona i najveći, a da to građani nisu mogli osjetiti”, navodi Skopljak.

Također ističe da svih dvanaest resora koliko ih ima u Vladi kantona nisu osjetili značajan iskorak za vrijeme mandata sada već bivšeVlade.

“ Ova Vlada do sada je bila prepoznatljiva po tome da su smijenili za godinu dana više od hiljadu ljudi i to potpuno nezakonito, što su konstatovale i inspekcije.

Kao rezultat svega sada imamo na sceni preko stotinu tužbi protiv kantona i prakticno su sami sebe oborili. Izgubili su podršku u Skupštini i normalan slijed je da su morali otići”, ističe Skopljak.

Kada je u pitanju novi mandatar SDA vodi procese i do kraja sedmice bit će poznato ime novog mandatara.

“ Sve procedure i procesi moraju proći naše stranačke organe i još uvijek nema nikakvih imena koja se vrte, jer mi smo ozbiljna stranka i imena neće biti sve dok to ne prođe procedure koje trebaju da se završe”, kazao je Skopljak.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.