Subota, 2 Marta

Djeci Turske uručeni paketići koje su im poslali vršnjaci iz Tuzlanskog kantona

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Osim dječijih paketića iz akcije Djeca djeci, konvoj iz TK je u Tursku i Siriju odvezao i oko 28 tona druge robe.

Autor: N. Š. K.

Svih osam kamiona iz konvoja “Djeca djeci od srca” stigli su na odredište u Rejhanli u Turskoj i trenutno se vrši istovar posljednja tri, objavili su danas na svojoj Fb stranici iz Udruženja “HO Međunarodni forum solidarnosti EMMAUS”.

VEZANI TEKST: Iz Tuzle ispraćen humanitarni konvoj za Tursku: Djeca iz TK poslala 33.500 paketića za vršnjake

„Također smo svjedočili i pretovaru prvog kamiona koji danas ulazi u Siriju sa paketićima za djecu. Dobro se boljim vraća, saopćeno je ranije.

(Foto: Fb EMMAUS)

„Paketići iz konvoja “Djeca djeci od srca” podijeljeni su za mališane u šatorskim naseljima u predgrađu Antakye. Radost djece teško je riječima opisati, što ste mogli vidjeti i u našem uključivanju uživo. Nastavljamo dalje“, kazali su aktivisti.

Podsjetimo, riječ je o ukupno osam kamiona kojima je, između ostalog, odvezeno i 33.500 paketića koje su za svoje vršnjake, u okviru akcije „Djeca djeci“ prikupili učenici iz osnovnih, srednjih škola i vrtića u Tuzlanskom kantonu.

Osim dječijih paketića konvoj je odvezao i oko 28 tona druge robe.

Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić i ministar obrazovanja i nauke Ahmed Omerović ispratili 6. marta konvoj humanitarne pomoći za stanovništvo Turske i Sirije pogođeno nedavnim zemljotresima u tom regionu.

(Izvor: Megafon/EMMAUS)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.