Nedjelja, 21 Aprila

Devetog i 10. augusta u kantone u FBiH stižu još 62.682 doze vakcina Pfizer, AstraZeneca i Sinopharm

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Proces masovne imunizacije stanovništva u Federaciji Bosne i Hercegovine protiv COVID-19 nastavlja se i naredne sedmice. Kantonima u FBiH bit će dostavljene dodatne doze vakcina.

Autor: N.Š.K.

Zavod za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine (ZZJZ FBiH) će naredne sedmice, u ponedjeljak i utorak (9. i 10. augusta) kantonima u Federaciji staviti na raspolaganje još 62.682 doze vakcina protiv COVID-19.

Riječ je o vakcinama Pfizer (Comirnaty), AstraZeneca i Sinopharm.

U ovoj pošiljci je u svih deset kantona predviđena vakcinacija prvom dozom Pfizera kojeg određene rizične kategorije stanovništva željno očekuju a zbog preporuke ljekara da se vakcinišu ovom vakcinom.

Ukupno će širom Federacije biti administrirano 4.002 doza ove vakcine, potom 35.880 AstraZeneca za prvu dozu i Sinopharma za drugu dozu 22.800.

Kompletan spisak vakcina koje će biti administrirane pogledajte u tabeli ZZJZ FBiH:

(Izvor: Zavod za javno zdravstvo FBiH)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.