Subota, 22 Juna

Denis Bećirović SDP-ov kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Denis Bećirović će na predstojećim Općim izborima biti kandidat Socijaldemokratske partije (SDP) BiH za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda. Odlučeno je to na današnjoj Konvenciji SDP-a u Sarajevu.

Odluci o SDP-ovom kandidatu prethodili su višesedmični unutarpartijski izbori i referendum održan od 24. do 26. maja, na kojem je pravo glasa imalo 43.000 članova.

Bećirović je na referendumu dobio skoro 27.000 glasova, što je više od 92 posto podrške članova koji su izašli na glasanje u svim kantonalnim i regionalnim odborima SDP-a.

Podsjetimo, SDP se odlučio na referendum kroz koji bi cjelokupno članstvo odlučilo da li će stranka uopće imati kandidata za člana Predsjedništva BiH, i ako hoće ko je najprihvatljiviji kandidat.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.