Utorak, 21 Maja

Danonoćna potraga za rudarom zarobljenim u jami Rudnika Mramor

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N. Š. K.

U Rudniku Mramor u petak se dogodila teška nesreća, nakon što se u jami obrušila zemlja te na dubini od 170 metara zarobila jednog rudara. Riječ je o jednom od najiskusnijih komorata a kolege danonoćno kopaju zemlju i pokušavaju doći do mjesta gdje se on nalazi.

Vezani tekst:

Urušila se jama u Rudniku Mramor, u toku potraga za jednim rudarom

Od petka nema novih informacija o napretku potrage, koja je otežana uvjetima u kojima istovremeno mogu kopati samo dvije osobe.

Zuhdija Tokić, predsjednik Sindikata Rudnika Kreka, kazao je u petak za Megafon da čine sve da pronađu kolegu.

„Pokrenuli smo opsežnu akciju i komorati nadjudskim snagama pokušavaju doći do kolege. To su najbolje obučeni komorati koji sudjeluju u akciji da se dođe do mjesta gdje se nalazi kolega“, kazao je Tokić.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.