Subota, 9 Decembra

Dani otvorenih vrata u MŠŠ Živinice: Osnovcima olakšan odabir zanimanja

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

U Mješovitoj srednjoj školi Živinice danas su počeli „Dani otvorenih vrata“, koji će trajati do kraja sedmice. Na ovaj način osnovcima je olakšan odabir zanimanja koja se nude u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Učenici su u holu škole predstavili ono čime se bave na časovima praktične nastave i bili su spremni da odgovore na sva pitanja koja im osnovci postave. Poruka svih njih jeste da je MSŠ Živinice škola koja nudi sve ono što je potrebno jednom srednjoškolcu za sticanje novog znanja.

Mješovita srednja škola nudi širok spektar zanimanja. Tehničke škole Stručne škole MSŠ Živinice godinama unazad ima dobru saradnju sa privrednim subjektima u kojima učenici rade dio praktične nastave jer na taj način stiču znanje koje im je neophodno kako bi po završetku školovanja imali mogućnost da apliciraju na poslove i budu konkurentni na tržištu rada.

(Izvor: RTV Živinice)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.