Utorak, 21 Maja

Danas dženaza i ukop rudara Asima Šehanovića, u Srebreniku Dan žalosti

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N. Š. K.

Dženaza i ukop rudara Asima Šehanovića stradalog u jami rudnika Mramor, bit će obavljeni na mezarju Rapatnica u 15 sati.

Povodom rudarske nesreće u Rudniku Mramor u kojoj je poginuo rudar Asim Šehanović iz Rapatnice, u Gradu Srebreniku, gradonačelnik Adnan Bjelić je donio Odluku o proglašenju Dana žalosti, kojom se dan ukopa-dženaze tragično nastradalog rudara, 10. maj 2024. godine (petak), proglašava Danom žalosti na području Grada Srebrenik.

Gradonačelnik Bjelić izražava iskreno žaljenje i upućuje duboko saučešće i podršku porodici tragično preminulog Asima Šehanovića te njegovoj rodbini i prijateljima.

Podsjetimo, Asim Šehanović je poginuo u nesreći u jami Rudnika Mramor. Tijelo Šehanovića, koji je bio zatrpan u jami 170 metara ispod zemlje, pronađeno je 7. maja, a akcija pronalaska trajala je pet dana i nažalost, završena je tragično.

Iza Asima Šehanovića ostali su supruga Nevresa i kćerka Irma.

(Grad Srebrenik)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.